Drammen fotoklubb endrer møtested

Siden januar 2013 har klubben holdt til i Bragernes menighetshus. Vi har stort sett vært fornøyd med lokalene, dog med noen minuser i forhold til lys (takvinduer) i den ene salen og en søyle i et annet som har gjort det litt vanskelig å ha bildevisninger. Samarbeidet med menigheten har vært godt, og det har nesten veiet opp for de nevnte ulempene.

Allikevel har vi vært på utkikk etter nye lokaler en stund – som ikke var for dyre. Etter at Drammen kommune i fjor åpnet for at frivillige organisasjoner skulle kunne “leie” klasserom mm. i kommunens skoler gratis, har vi sjekket ut – og testet – flere skoler for å se om det er noe som passer for oss – helst uten at vi må bytte møtedager. Vi har brukt nye Marienlyst skole en del til rene møter (styremøter, gruppemøter, planleggingsmøter), men en skole uten gardiner/blendemuligheter for vinduene passer dårlig for en fotoklubb som “opererer i mørket” når bilder skal vises, kritiseres eller foredras. Andre skoler vi har prøvd/sett på har for små pulter/lave stoler, dårlig multimediautstyr etc.

Nå har vi imidlertid endt opp på Gulskogen skole i Vintergata, hvor vi kan bruke et flott auditorium (med gardiner foran vinduene) og klasserom ved behov. Selv om vi ikke har mulighet til lagring av klubbens eiendeler der, tror vi at dette vil passe oss godt. Lagringsproblemet løser vi.

Første møte på nytt sted blir mandag 4. september, med visning av feriebilder i auditoriet. Utover høsten blir det mye kursing, bildekritikk, foredrag og medlemsmøter.

Vi takker for oss i Bragernes menighet, og gleder oss til å “flytte inn” i Gulskogen skole.