Klubbens utstilling 2016

I 2015 hadde ikke klubben noen utstilling; vi bare ga bort bilder til Drammen sykehus. Det er kanskje en av grunnene til at det ble utstilling med mange bilder i 2016?

Kulturnatt + utstilling i samme operasjon

Utstillingen ble gjort i flere faser. Klubben ble bedt om å vise bilder (digitalt) under arrangementet Kulturnatten Drammen 2016 25. mai på Union i Drammen. Da leverte 23 av medlemmene inn 113 bilder, som skulle være grunnlaget både til Kulturnatten og årets utstilling.

Det var viktig for oss å få med bredden i klubben; at medlemmene er opptatt av fotografering i mange forskjellige emner og stiler. Dette følte vi kommer frem i de innsendte bidragene.

Alle 113 ble vist i «blackbox’en» på Brageteatret/Union, samt at vi hadde en demonstrasjon om hvordan fotografere med lang lukkertid senere på kvelden.

Siden vi ikke hadde 113 rammer, måtte vi refusere 25 før utstillingen. Alle fotografene som leverte fikk med 3-4 arbeider hver, til sammen 88 arbeider.

Etter en henvendelse til kjøpesenteret Magasinet, fikk vi raskt svar om at det alltid var tomme lokaler som kunne benyttes til slike ting. Da var det i «boks», og vi tok sommerferie i visshet om at det blir utstilling i høst.

Mye arbeid

Det er noen år siden vi hadde utstilling i glass og ramme, så vi var litt «rustne» på montering av bildene i rammer. Det tok nok litt tid, men dugnaden føltes som den allikevel gikk effektivt og greit.

Litt verre var det med printingen; Egil Scott Synnestvedt (eget medlem) tok på seg print-jobben, men printeren «tok kvelden» underveis… Det resulterte i at Egil reiste til Oslo og kjøpte seg en ny. Print-jobben ble ferdig i siste liten, dvs. mens vi andre var i full gang med å bygge opp utstillingen.

Det var litt lite vegger i lokalet til 88 bilder – hvorav nesten halvparten var A3 og resten A4 – så vi måtte bygge en ekstra vegg også. Materialer ble kjøpt inn, og «bygget» reiste seg raskt.

Det tok faktisk ca. 15 timer totalt å montere bildene i rammer og bygge opp utstillingen! Vi var 10 medlemmer som var involvert i jobben (men ikke alle samtidig). I tillegg tok det noen timer å printe det hele, samt tiden det tok å «juryere» (refusere) og planlegge.

Fornøyd

Utstillingen ble åpnet med en vernissage og «sprudlevann» lørdag 24. sept. Kl. 11.00. Medlemmene er storfornøyd med resultatet, og tilbakemeldingene er strålene. Når gjestene sier de blir inspirert, er hensikten oppnådd.

Klikk her for å se en liten film laget av Arne Knutsen (på Facebook)