Mye på gang i klubben

Jubileumsåret 2017 (klubben ble 80 år) ble et år med mange arrangementer og et par utstillinger. 2018 ser ut til å bli et år med like mye “på tapetet”!

Kurs

Vi har allerede gjennomført kurs i Lightroom og NIK. Et nybegynnerkurs i fotografering vil helt sikkert bli gjennomført i år også
Videre ble det vedtatt på årsmøtet at klubben skal investere i en fotoprinter som skal være tilgjengelig for medlemmene. Dermed må vi også gjennomføre et print-kurs – og deretter arrangere print-kvelder.

Utstilling

Fra utstillingen i 2016

Vi har tradisjon med å gjennomføre en utendørs utstilling. Det er målet å gjøre dette i år også.
I oktober skal vi delta med en utstilling på “Kunst rett vest”. En prosjektgruppe jobber med den saken.

Film- og fototreff

I 2017 arrangerte Drammen FK et regionalt film- og fototreff under navnet “F/11”. I år – nærmere bestemt helgen 7.-9. september – skal vi på nytt arrangere et film- og fototreff, denne gangen i samarbeid med fotoklubbene Lier FK og Holmestrand FK. Tema og program er i ferd med å bli utarbeidet, og mer info om dette vil bli annonsert senere.

Fotokafé og Fotobar

Vi har ved et par anledninger tidligere hatt uhøytidlige, sosiale treff på Gummibaren – og kalt det “Fotobar”. Det blir minst én fotobar i 2018 også.
I nye lokaler har vi også anledning til å arrangere fotokafé. Dette er et ønske fra medlemmene, og vil helt sikkert bli gjennomført.
Fotokafé og fotobar er et arrangement ALLE kan komme på – også ikke-medlemmer. En ypperlig anledning til å bli kjent med klubben – eller stille fotofaglige spørsmål.

Konkurranser

I 2017 hadde vi ingen interne klubbkonkurranser pga. et tett program i jubileumsåret. Allikevel ble det god uttelling blant medlemmene i NM.
I år vil det igjen bli innført klubbkonkurranse; 4 ganger i året – som til slutt skal kunne munne ut i en “årets fotograf”.

Turer

Fra klubbtur til Danmark i 2016

Klubben legger opp til 2 klubbturer i år:
Irland: En tur til Irlands grønne vestkyst i månedskiftet mai/juni. På vestkysten det mange fine småbyer. Vi starter i Doolin, som er rett ved de kjente Moherklippene. Doolin er også kjent for å være det irskeste av Irland. Vi blir der 2 netter for så å reise videre til en annen småby. Målet er å fotografere det fantastiske grønne landskapet og oppleve Irland på sitt beste.
Hornborgasjön: helgen 13-15 april. Hornborgasjön er en av Europas viktigste fuglsjøer og lokker til seg mange besøkende – både fugler og mennesker – hvert eneste år. Den ligger vakkert til ved platåfjellet Billingens fot i et gammeldags kulturlandskap.

Foredrag, bildevisninger, bildekritikk og workshops

Hver første mandag i måneden (minus juli og august) har vi et arrangement med et av temaene i overskriften. Dette er en tradisjon vi selvsagt viderefører.
Ellers skjer det noe på klubben nesten hver eneste mandag – og noen gruppemøter onsdager og/eller torsdager.

Ut på tur

Hver annen tirsdag gjennomføres en uhøytidelig, sosial “ut på tur” i nærområdet for å fotografere. Her kan alle delta – medlemmer og ikke-medlemmer.

Følg med på klubbkalenderen!