Stor begeistring for nytt lokale

DFKs første møte i vårt nye tilholdssted i Akademiet Ypsilon ble en uforbeholden positiv opplevelse.

De ca. 30 fremmøtte medlemmene var spent på hva styret har funnet på nå. Etter en viss nomade-tilværelse i 2017 er det lett å stille spørsmål. Nytt lokale igjen!? Er det stort nok der? Er det mørkt nok til bildevisning? Får vi brukt vår nye TV der? Får vi lagerplass til sakene våre? Kan vi ha fast oppmøte-tid? Er det plass til workshops? Svaret var “JA!” på alle spørsmål.

Fra “minglerommet”

Medlemmene ble først ledet inn i et stort, lyst rom med bord i grupper, grønne planter og bokhyller. Dette vil være møterom når det ikke er bildevisning, og “minglerom”. Her vil det bli arrangert “foto-kafé” i tillegg til de vanlige møtene. “Foto-kafé” for alle som har lyst til å prate med oss over en kopp kaffe. Eller te. Her kan vi forhåpentligvis også møte ungdommene som går på Ypsilon VGS.

I dette rommet – og flere andre rom – vil det bli hengt opp bilder. Klubbens bilder! Til glede for både klubbens medlemmer, skolens ansatte og elevene. “Med disse bildene på veggene, kan elevene sitte og se på dem og drømme seg litt bort”, uttalte skolens Rektor, Simon Jara, når han så at vi hadde med oss bildene fra jubileumsutstillingen – og fikk dem til utsmykning av veggene.

Klubben får også et stort lagerrom til rådighet. Her er det plass til alle utstillingsrammene, TV-en, projektor, PC, lerret, kaffetrakter etc. etc. Lagerrommet er såpass stort at det kan inneholde studioutstyr i tillegg til alt det andre klubben eier.

TV-en rigges i “bildevisningsrommet”

Neste rom som medlemmene ble ledet inn i blir heretter kalt “bildevisningsrommet”. I motsetning til “minglerommet”, som har store vinduer uten gardiner eller persienner, har “bildevisningsrommet” persienner, slik at vår “lyssky” virksomhet er sikret. I tillegg er det mulig å rigge til studio i dette rommet, ikke permanent, men dog…

Flere klasse-/grupperom er også tilgjengelig for diverse møter, kurs etc. Noe av det beste er at vi ikke låses til spesielle kvelder; vi har fri tilgang når som helst!

Styret gledet seg over alle de blide ansiktene denne kvelden. Endelig er vi innlosjert i lokaler som passer oss svært godt. Rektor Simon Jara skal ha en stor takk som har gitt oss dette tilbudet.